Vajdaság
Magyarkanizsa: Versennyel a gyermekek biztonságos közlekedésért 
Betűméret:             

Magyarkanizsán ma megrendezték a községi közlekedési versenyt, amelyen az iskolaelőkészítős óvodai csapatok, valamint az 1. és a 2. osztályos iskolai csapatok versenyeztek. A rendezvény helyszíne a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola központi épülete volt.

Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Tanácsa a község területén működő összes tanintézménnyel karöltve idén már másodszor szervezte meg a versenyt. A múlt hónapban az iskolák és óvoda már megtartották a házibajnokságot, s ezek alapján most a legjobb 36 gyermek intézményeiket képviselve versenyez. Innen a regionális versenyekre jutnak majd tovább szintén a legjobbak. Ha ott is sikert érnek el, akkor az országos versenyre vezet az út egyenesen, ismertette Bajtai Balázs, a Közlekedésbiztonsági Tanácsának koordinátora.

- A mai verseny egy alaptudást igényel. Az óvodásoknak csak hang- és színfelismerés a feladata, tehát egy nagyon egyszerű teszt lesz ez. Értelemszerűen az elsősök és másodikosok komolyabb tesztet írnak, három vagy ötoldalas feladatlapokat töltenek ki a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban – ismertette Bajtai Balács.

Fontosnak tartja a versenyt Szepesi Zoltán, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója is, s büszkék, hogy ők szervezhetik meg immár második éve a megmérettetést.

- A verseny felkészíti a gyerekeket, hogy önállóan részt vegyenek a közlekedésben, s ehhez megszerezzék az elméleti tudást - véli az igazgató, aki elmondta, hogy a tanév folyamán többször is szerveztek közlekedésbiztonsági előadásokat. A rendőrségről érkeztek előadók, akik a közlekedési szabályokról beszéltek a diákoknak.

A zsűri tagjai, Marko Ždero, Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke, Kónya Róbert, a tanács alelnöke és Bajtai Balázs, a bizottság koordinátora voltak. A feladatuk igen komoly volt, hiszen édességcsomagok sorsáról döntöttek.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy ember meghalt egy súlyos közlekedési balesetben, amely valamivel éjfél után történt Pancsova közelében. A pancsovai rendőrség az N1-gyel közölte: a férfi egyedül volt az autóban, amikor a jármű felborult, ehhez pedig valószínűleg az vezetett, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A sofőrt...
2024. MÁJUS 2.
[ 11:09 ]
Több ezer ember ünnepelte május 1-ét Palicson, s ha a folytatásban kedvező lenne az időjárás, az elkövetkező hat ünnepnapon néhány tízezer vendégről is lehetne beszélni talán. A viharos szél sem gátolta meg az embereket abban, hogy kilátogassanak a Palicsi-tó partjára, ahol a sorrendben 39. szervezett majálison a már...
2024. MÁJUS 1.
[ 16:16 ]
Muzslyán ma két májusfát is állítottak, az egyiket a Parton, ahol a közösség már több évtizede élteti ezt a hagyományt, a másikat pedig a Muzslai Petőfi Sándor MME vállalják magukra, már huzamosabb ideje. A partiakat kancsika durrogtatása, illetve Babinszki Enikő trombitamuzsikája ébresztette kora reggel, hat óra...
2024. MÁJUS 1.
[ 14:44 ]
Beolvasás folyamatban